top of page
Search

Προετοιμασία Μπάντας - Εορτασμοί 25ης Μαρτίου & 1ης Απριλίου 2024


Αγαπητοί Γονείς, Κηδεμόνες και μέλη της Μπάντας,


Πλησιάζουν αισίως οι εορτασμοί τωνς εθνικών Επετείων της 25 ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα πιο κάτω σχτικά με την παρουσία της μπάντας μας:


1. Γενικές Οδηγίες Μπάντας


Υπενθυμίζουμε ότι στην μπάντα μπορούν να ενταχθούν (προαιρετικά) Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι. Το πρόγραμμα προετοιμασίας περιλαμβάνει πρόβες τόσο για τα πιθανά καινούρια μέλη της μπάντας αλλά και για ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.


Με σκοπό να διατηρήσουμε την ιστορία αλλά και την αξία της μπάντας μας υπενθυμίζουμε τα πιο κάτω:

• Ο καταμερισμός για εκμάθηση οργάνων στα νέα πιθανά μέλη της μπάντας γίνεται από τον Αρχηγό Συστήματος σε συνεργασία με την αρμόδια Υπεύθυνη Ομάδα της μπάντας βάση των αναγκών κάθε χρονιάς και όχι βάση προτίμησης. Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν την ευκαιρία να μάθουν το όργανο αρεσκείας τους στη συνέχεια.

• Στις παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις της μπάντας, ο καταμερισμός οργάνων γίνεται από τον Αρχηγό Συστήματος σε συνεργασία με την αρμόδια Υπεύθυνη Ομάδα της μπάντας βάση των αναγκών κάθε εκδήλωσης και όχι βάση προτίμησης.

• Βασικό κριτήριο για συμμετοχή στις διάφορες παρελάσεις αποτελεί και η συμμετοχή ΟΛΩΝ των μελών της μπάντας στις προγραμματισμένες πρόβες. Σαν ελάχιστη προϋπόθεση έχουμε θέσει τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πρόβες όπως φαίνονται στο πιο κάτω πρόγραμμα.


2. Προετοιμασία – Πρόβες Μπάντας


Οι πρόβες της μπάντας θα ξεκινήσουν άμεσα και σκοπό έχουν τόσο την βελτίωση σε ατομικές πρόβες με το κάθε μέλος αλλά και την γενική αξιολόγηση σε γενικές πρόβες. Το πρόγραμμα μέχρι και τις επερχόμενες παρελάσεις διαμορφώνεται ως εξής:


3. Προετοιμασία Εωθινού


Όπως και κάθε χρόνο, πραγματοποιείται το γυάλισμα των οργάνων και η τελική προετοιμασία της μπάντας και η παρουσία όλων των μελών της μπάντας είναι απαραίτητη. Όλα τα μέλη της μπάντας θα πρέπει να παραμείνουν στο Σύστημα το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 17:00 αμέσως μετά το πρόγραμμα. Η προετοιμασία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 20:00.


4. Εωθινό 25 ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση Υπουργείου Παιδείας


Το καθιερωμένο εωθινό πραγματοποιείται στους δρόμους του Καϊμακλιού με το ξημέρωμα της 25 ης Μαρτίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο εωθινό έχουν ΟΛΑ τα μέλη του Συστήματος (Μικροί Εξερευνητές, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Σύστημα στις 05:00 τα ξημερώματα. Η ολοκλήρωση του εωθινού υπολογίζεται γύρω στις 07:15.


Διευκρινίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του εωθινού όλοι οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να ακολουθήσουν την παρέλαση χωρίς να παρεμποδίζουν την μπάντα και τα υπόλοιπα μέλη της παρέλασης. Με το πέρας του εωθινού θα προσφέρεται πρωινό στα μέλη μας από την Επιτροπή Συνδέσμου του Συστήματος.


Όσον αφορά την Μαθητική Παρέλαση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας στην κεντρική Λευκωσία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη της μπάντας. Όσα μέλη αποχωρήσουν με το πέρας του εωθινού θα πρέπει να βρίσκονται στο Σύστημα το αργότερο μέχρι τις 07:45. Η Μαθητική Παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 11:00 και να ολοκληρωθεί γύρω στις 13:00 ενώ η επιστροφή στο Σύστημα υπολογίζεται γύρω στις 13:30.


Όλα τα μέλη της μπάντας θα πρέπει να επιστρέψουν στο Σύστημα με το λεωφορείο για την ομαλή φύλαξη των οργάνων της μπάντας. Εξαιρετικές περιπτώσεις που γονείς επιθυμούν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το χώρο τερματισμού της Μαθητικής Παρέλασης θα πρέπει να ενημερώνουν και να λαμβάνουν τη σχετική έγκριση από τον Αρχηγό Συστήματος τουλάχιστον πριν την παραμονή της παρέλασης.


5. Λαμπαδηφορία 1ης Απριλίου


Στην λαμπαδηφορία μπορούν να συμμετάσχουν μόνο τα μέλη της μπάντας του Συστήματος. Η έναρξη της λαμπαδηφορίας θα πραγματοποιηθεί από το χώρο στάθμευσης του ΟΧΙ και όσα μέλη παρελάσουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο στις 18:45 το αργότερο.


Η μπάντα μας, όπως και κάθε χρόνο, θα ηγείται της λαμπαδηφορίας και όσα μέλη της μπάντας παρευρεθούν ισχύουν τα πιο πάνω όπως και για την Μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


6. Πλήρης Προσκοπική Στολή.


Υπενθυμίζουμε επίσης πως βασικό κριτήριο για συμμετοχή στις επίσημες δράσεις και παρελάσεις του Συστήματος αποτελεί η πλήρης προσκοπική στολή. Για αποφυγή οποιονδήποτε παρεξηγήσεων η πλήρης προσκοπική στολή αποτελείται από:


• Παπούτσια Μαύρα ή Καφέ (χωρίς ρίγες ή άλλους σχεδιαστικούς χρωματισμούς)

• Παντελόνι Προσκοπικό

• Ζώνη Προσκοπική

• Πουκάμισο

• Γάντια άσπρα (για τα μέλη της μπάντας)

• Μαντήλι 71 • Πηλήκιο/ Μπερέ


Σημειώνουμε ότι κανένα μέλος δεν θα παρελάσει εάν δεν πληρεί τα πιο πάνω όσον αφορά την πλήρη προσκοπική στολή και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε έγκαιρα για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε ώστε να διευθετηθεί έγκαιρα.


Παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας για το εωθινό, την Μαθητική Παρέλαση και την Λαμπαδηφορία στην Υπαρχηγό Αναστασία Κωνσταντίνου στο τηλ. 99222771 το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 22/03 για την καλύτερη δυνατή οργάνωση.


Τονίζουμε ότι, λόγω αυξημένης δύναμης των μελών αλλά και την ανάγκη για έγκαιρο προγραμματισμό του πλάνου της μπάντας, εκπρόθεσμες δηλώσεις θα γίνονται αποδεκτές ΜΟΝΟ εάν υπάρχουν διαθέσιμα όργανα ή υπάρχουν κενές θέσεις. Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε πάντα στη διάθεση σας.



Έναρξη-Προετοιμασίας-Μπάντας-Εορτασμοί-25ης-Μαρτίου 2024
.pdf
Download PDF • 194KB


338 views
71%20LOGO2_edited.png
bottom of page